Olivia ska bli storasyster =)

Oj vad länge sedan jag har bloggat!! Ska bli ändring på det nu har jag tänkt eftersom det snart är dags att gå hem på mammaledighet nr 2 :). Olivia ska få en lillasyster om ca 10 veckor =).
Olivia började på dagis i början på januari och hon älskar sitt dagis. Inskolningen gick jättebra. De första 2-3 veckorna när hon var där ensam blev hon snabbt trött och det fick bli 2 sovpass för att orka med dagen. Dessa veckor var hon även lite ledsen när vi lämnade henne men det gick som tur är över och nu springer hon själv in och vinkar nästan utan att titta på oss. Hon går på ett utedagis och det passar henne riktigt bra. Det bästa hon vet är att vara ute! På helgerna rastar hon numera oss ute och hon vill helst inte gå in om hon själv får välja.
Språket tar form, dock förstår vi nog bara 1 % av alla de ord som kommer ut men det är så roligt att höra hennes försök till att prata. Just nu kan hon säga: mamma, pappa, ella, katt, vovvovvov, titta, "umpa" (strumpa), "ola" (kolla), hej hej, "då" (hej då) och titta.
Sovandet sedan hon fylde 1 har varit mycket upp och ner. Varenda gång hon blir förkyld förstörs nattsömnen ett bra tag framåt. Hon hade även en period då hon lå vaken en timme och var smågrinig. Till slut tröttnade vi och lösningen blev välling på natten igen även om vi hade slutat med det. Nu går det dock riktigt bra (vågar knappt skriva det!), sista veckan har hon sovit nästan alla nätter utan att vakna och det är slut på vällingen!! Så ja det får gärna fortsätta nu när det snart kommer en lillasyster som ska vakna på natten ;).
.

Lillasyster snart 30 veckor. 


Stora tjejen nu 17 månader.